3 Faedah Minyak Argan

3 Faedah Minyak Argan

Minyak Argan: Apakah Ramuan Dan Faedahnya Untuk Pembersihan Muka?

Kerana popularitinya yang semakin meningkat, hampir pasti anda pernah mendengar tentang minyak Argan - namun, sejauh manakah anda benar-benar tahu tentang minyak Argan? Terus membaca untuk mengetahui bagaimana cara anda boleh menggunakan faedah semulajadi minyak Argan untuk muka anda bagi membantu menambah baik rutin penjagaan kulit harian anda.

 

Apakah Minyak Argan dari Zawina Morocco?

Bahan semulajadi yang sangat berfaedah ini diekstrak dari isirung pokok Argan yang tumbuh hanya di Maghribi. Bahan yang terhasil secara semulajadi ini mengandungi sejumlah besar nutrien yang berfaedah untuk rambut dan kulit anda, termasuk vitamin A, vitamin E, antioksidan, asid lemak omega dan asid linoleik. Oleh itu, minyak Argan digunakan dalam pelbagai produk kecantikan yang berbeza di seluruh dunia.

 

Apabila digunakan sebagai sebahagian daripada formula penjagaan kulit yang dihasilkan dengan bijak, minyak Argan bukan sahaja dapat membantu menyerlahkan seri semulajadi kulit anda, tambahan juga mereka yang cenderung akne atau mengalami kerengsaan kulit juga boleh mendapat faedah dari produk yang mengandungi minyak Argan. Dan, jika semua itu masih belum mencukupi, kerana minyak Argan adalah ramuan yang lembut, ia adalah sangat selamat untuk digunakan di sekeliling mata anda. Produk yang menggabungkan Micellar Water dan minyak Argan adalah cara yang baik untuk membersihkan solekan sebelum tidur.

 

3 Faedah Minyak Argan

 

1-Minyak Argan akan membantu menghidratkan dan melembutkan kulit secara semula jadi.

Menggunakan formula berasaskan minyak Argan boleh membantu menghidratkan dan melembutkan kulit anda - dan kesannya boleh dilihat serta-merta. Tokoferol yang didapati dalam vitamin E merangsang penghasilan sel dan bertindak sebagai antioksidan. Apa yang lebih menarik, minyak Argan tidak menghilangkan minyak semulajadi kulit, bahkan mengimbangi pH semulajadi kulit. Fikirkannya sebegini: minyak yang baik melawan minyak yang tidak baik.

 

2-Minyak Argan juga boleh membantu melawan akne

Apabila disapukan secara tetap pada kulit anda, minyak Argan sebenarnya mengurangkan penghasilan sebum, bahan yang menyebabkan akne apabila ia terkumpul terlalu banyak pada kulit anda. Vitamin E dalam minyak tersebut juga boleh membantu melegakan kemerahan yang sering dikaitkan dengan bintik-bintik merah yang menjengkelkan.

 

3-Minyak Argan juga boleh melegakan kemerahan atau kerengsaan kulit.


Vitamin E dan asid lemak yang terdapat dalam minyak Argan adalah sangat berkesan untuk membaiki kulit dan meminimumkan kecelaan, dan mereka juga menyediakan nutrien penting yang mencegah kerengsaan atau kemerahan lanjutan. Sebagai bonus, vitamin dalam minyak Argan boleh membantu mencegah kerosakan yang disebabkan oleh sinaran UV dan pencemaran.

Dengan keupayaannya untuk membersihkan dan melembapkan kulit anda, memerangi akne, melegakan kerengsaan dan juga membersihkan solekan, ia pasti akan menyertai gabungan penjagaan kulit harian anda tidak lama lagi!

 

 

Leave a comment